Игрови подход по футбол за младежи и деца със специални образователни потребности

Нов живот

В Крумовград завършиха дейностите по проект „Мобилбокс – футболна и здравословна академия“ на БФС и програмата Хеттрик на УЕФА. Дейностите бяха организирани и подкрепени от РУО Кърджали и община Крумовград.

Проведе се обучителен семинар за игрови подход по футбол за младежи и деца със специални образователни потребности. Представени бяха специфични тенденции в развитието на футбола за всички като възможна превенция за съвременните зависимости сред младежите от координаторите на проекта – Стоян Денев и Милена Алексиева.

На участниците бе предоставена възможност да участват в практическо обучение за прилагане на подхода при деца и младежи със СОП. При голям интерес премина и дискусията на тема „Футболът като възможност за здравословен начин на живот”.
Проведе се футболен здравословен фестивал. Събитието се проведе на стадиона в Крумовград с участието на деца, ученици, учители и спортни специалисти от ДГ „Юрий Гагарин“, ОУ „Христо Ботев“ с. Гулийка, ОУ „Н.Й.Вапцаров“ с. Подрумче, ОУ „Михаил Христов“ с. Аврен, ОУ „Н.Й.Вапцаров“ с. Горна Кула и ПГ по транспорт „Христо Смирненски“ гр. Крумовград.

Спортните специалисти, които преминаха теоретичното и практическо обучение, показаха на практика прилагането на игрови подход при обучението на деца и младежи със СОП. Този подход в обучението по футбол предоставя възможности за надграждане на физическото развитие и специфичната подготвеност на участниците в заниманията. БФС осигури тениски, шапки, топки, конуси, потници, мрежи за топки и лакомства.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *