Застреляха стръвница в Смолянско, разкъсвала добитък

  • Мечката е 3-годишна и е млада. Тя е отстреляна от правоспособен ловец, който притежава необходимите документи за отстрел на мечката“

На 18 юни е отстреляна проблемна мечка в землището на село Полковник Серафимово в община Смолян.

Това съобщи инж. Анатолий Елев – директор на Държавно ловно стопанство (ДЛС)-Смилян.

„Мечката е нападала и убила през последния месец две овце и две крави. Най-вероятно това не е мечката, създавала проблеми през март и април в района на село Могилица, защото разстоянието между двата района е голямо.

Мечката е 3-годишна и е млада. Тя е отстреляна от правоспособен ловец, който притежава необходимите документи за отстрел на мечката“, поясни инж. Елев.

Той допълни, че мечката в момента се намира е в ДЛС-Смилян, оценена е от комисия с представители на РИОСВ и Регионалната дирекция по горите, с които са контролирани всички извършени действия.

Инж. Елев уточни, че продължават да следят за нанесени щети от мечки и в района на село Могилица. „Ако има още щети от нея ще се поискаме отново разрешително от министъра за отстрел, защото издаденото през април вече е изпълнено. Където има проблемна мечка трябва да се реагира веднага“, каза още директорът на Горското стопанство.

Източник: fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *