Как да работят общините във време на кризи, разказа Илкнур Кязим Кметицата на Момчилград бе лектор на конференцията на Националното сдружение на общините

Нов живот

Кметът на Община Момчилград Илкнур Кязим взе участие в заключителната конференция на Национално сдружение на общините в Република България – НСОРБ, което се проведе в курорта Пампорово. Програмата на разискванията бе свързана с оценка на успехите, препятствията и поуките за местната власт и поглед към новите предизвикателства във времена на глобална трансформация, уточняват от НСОРБ.

Кметът на Момчилград Илкнур Кязим бе говорител на панел ІI – Силни общини във времена на кризи. Тя представи пред присъстващите тема за „Природните стихии – солидарност без граници и споделена отговорност“.

В конференцията участваха кметове и председатели на общински съвети от цялата страна, като бе представен опитът на общинарите в края на мандат с много предизвикателства – ковид пандемия, природни стихии, инфлация.

Във втория работен ден на конференцията участие взе генералният секретар на Съюза на общините в Република Турция, за да представи съвместните усилия на държавата и местната власт за възстановяване на засегнатите от унищожителното земетресение райони.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *