Ердоган: „Векът на Турция“ ще се гради върху реформи

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обеща днес да изгради „Векът на Турция“ на базата на реформи, предадоха турските медии.

Поставили сме си конкретни цели и категорично ще реализираме „Векът на Турция“, като вървим по пътя на нашия народ. Ще работим с цялото си сърце през следващите пет години, както го правихме през последните 21 години, и никога няма да се откажем от работата, заяви държавният глава в посланието си по случай предстоящия Курбан байрам, посочва телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Ердоган представи миналата година визията си „Векът на Турция“, съдържаща програмата на неговата проислямистка Партия на справедливостта и развитието (ПСР) за втория век на републиката.

Държавният глава също така припомни, че през май Турция успешно приключи с парламентарните и президентските избори, както и че избирателната активност е била почти 90 процента.

Няма съмнение, че победител на изборите е цяла Турция с нейните 85 милиона граждани, каза той.

Ердоган подчерта, че заедно с членовете на Републиканския алианс ще се работи за постигането на целите на правителството в предстоящия период, така че мечтата за „Века на Турция“ да стане реалност.

Президентът спомена и усилията на правителството по отношение на възстановяването на единайсетте южни турски окръзи, които бяха тежко засегнати от разрушителните земетресения през февруари, отнели живота на над 50 000 души.

Работата ни по реконструкцията и възстановяването продължава, каза той, като припомни, че правителството ще построи 650 000 къщи и ще предаде 319 000 от тях на гражданите в рамките на една година, както е обещало.

След като изборите минаха, сега имаме възможност да се съсредоточим още повече върху проблемите на нашата страна. Ще посветим цялата си енергия на развитието на Турция и на удовлетворяването на исканията на нашия народ, заяви той.

Източник: БТА

1 Отговор

  1. 57888 каза:

    Този диктатор докато е на власт. Турция няма възмездие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *