Танцьори от Крумовград спечелиха Златен Орфей в Китен

Нов живот

Учениците от фолклорна танцова група „Пъстра китка“ от СУ „Васил Левски“ – Крумовград с художествен ръководител Даниела Бояджиева за пореден път представиха достойно училището и града с участието си в XIX Международен фолклорен фестивал „Евро фолк – Черно море 2023“, който се проведе в Китен в от 21 до 25 юни 2023 г.

Фолклорният фестивал „Евро фолк – Черно море“ се провежда в рамките на Музикални празници „Евро фолк“ – Светът е телевизия. Организатори са Euro Folk Academy и се осъществява под егидата на Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали – ЕАFF.

Характерна особеност на Музикалните празници „Евро фолк“ е, че всички изпълнения се записват с професионална аудио и телевизионна техника и най-добрите от тях се излъчват по повече от 20 кабелни телевизии в България, по сателитните и национални телевизии „Travel TV“ и „Родина ТВ“, както и по Интернет телевизия „EuroFolkTV“.

Фестивалът има състезателен характер и е оторизиран квалификационен кръг от системата на World Association of Folklore Festivals – WAFF. Журиращата комисия използва оценителната система на World association of folklore festivals – WAFF.

Танцьорите от фолклорна танцова група „Пъстра китка“ заслужено спечелиха диплом и първа награда „Златен Орфей“ в категория „Народни танци, автентичен фолклор“, грамота лауреат Първа степен, препоръка за участие в Световния шампионат по фолклор, почетна грамота и носител на почетния знак на музикални празници „Euro Folk“.

Те заслужиха високата оценка на журито с емоционалното изпълнение на традиционни хора от Тракийска, Северняшка и Родопска фолклорна област.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

 

1 Отговор

  1. Анонимен каза:

    Браво.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *