Истинско шоу! Арда и Черно море не се победиха в мач с шест гола и три дузпи

Арда и Черно море сътвориха истинско голово зрелище, което остана без победител. Двата отбора завършиха наравно 3:3 още на старта на новия сезон в efbet Лига в мач, игран в Кърджали.

Срещата предложи много обрати, три дузпи и цели 6 попадения, пет от които паднаха през второто полувреме. И футболистите на Тунчев, и тези на Илиан Илиев изиграха страхотен двубой, изпълнен с много положения пред двете врати.

„Моряците“ нанесоха първия удар в мача, след като Матеус Машадо откри резултата в последната минута на първата част. Малко след почивката Радослав Цонев (53’) от дузпа и Преслав Боруков (62’) сътвориха обрат, който обаче бе последван от нов такъв – този път от страна на Черно море. Машадо реализира второто си попадение в 64-ата минута, а в 79-ата Атанас Илиев също бе точен от 11-те метра. 7 минути преди края на редовното време Арда получи още една дузпа, която Абубакар Тунгара вкара хладнокръвно.

В следващия кръг кърджалийци гостуват на Берое в Стара Загора, а за Черно море предстои сблъсък с Хебър на „Тича“.

Първият удар в срещата дойде в 5-ата минута, но опитът на Светослав Ковачев бе крайно несполучлив. Малко преди да измине четвърт час игра от началото на мача „моряците“ отговориха с изстрел на Мазир Сула, но след рикошет топката излезе в корнер.

В средата на първото полувреме Иван Дюлгеров бе на път да вкара своя отбор в огромна беля, след като не бе докрай концентриран при върната топка към него и позволи тя да мине под крака му. Стражът на варненци обаче бързо успя да я догони и да я изчисти в тъч.

В 34-ата минута Александър Василев стреля опасно от пряк свободен удар в близост до наказателното поле, но шутира над вратата. Малко след това Пламен Крачунов също бе близо до това да открие резултата, но сантиметри го разделиха да порази мрежата на Дюлгеров с глава.

Към края на първата част Матеус Машадо стреля коварно от границата на пеналтерията, но Иван Дичевски показа, че внимава и се отличи със страхотно спасяване.

В 44-ата минута Черно море излезе напред в резултата. Матеус Машадо се възползва от неразбирателство в противниковата защита и от движение изпрати кълбото неспасяемо в долния десен ъгъл на вратата на Арда.

Домакините започнаха по-активно след почивката и в 51-вата минута тимът на Александър Тунчев получи възможност да изпълни дузпа, след като Тунгара бе съборен от Пабло Гарсия в наказателното поле. Въпреки претенциите на „моряците“, Георги Кабаков посочи категорично бялата точка, а Радослав Цонев реализира хладнокръвно.

По-активните действия на футболистите на Арда дадоха резултат малко след като измина час игра от началото на двубоя. Лъчезар Котев пусна страхотно подаване към Преслав Боруков, който отправи силен удар в близкия ъгъл – 2:1.

120 секунди по-късно Черно море възстанови равенството. В прегръдките на своите съотборници отново попадна Матеус Машадо, който засече с глава центриране от фал и изпрати топката зад гърба на Иван Дичевски.

В 75-ата минута имаше дискусионен момент, след като Живко Атанасов се строполи в наказателното поле на кърджалийци, а Георги Кабаков бе извикан да прегледа ситуацията с ВАР и в крайна сметка Черно море получи възможност да изпълни 11-метров наказателен удар. Атанас Илиев бе безкомпромисен от бялата точка и отново изведе своя тим напред в резултата.

Радостта на отбора, воден от Илиан Илиев, не беше дълга, тъй като домакините получиха втора дузпа в мача. Влатко Дробаров задържа Боруков пред своята врата и логично Кабаков отсъди нарушение. Абубакар Тунгара се нагърби с изпълнението и с изстрел в средата преодоля Иван Дюлгеров – 3:3.

3 минути преди края на редовното време Александър Василев пропусна от чиста позиция отново да изведе „моряците“ напред в резултата. В заключителните секунди Николай Златев стреля покрай целта от пряк свободен удар.

Източник и снимки: Спортал

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *