Дария Алексиева от Кърджали стана републикански шампион по водна топка Ватерполистките на „Локомотив“ завоюваха четвърта поредна титла при жените

Валентина ИВАНОВА

„Локомотив Никола Нанов“ – София спечели купата на България по водна топка при жените за 2023 година. Отборът за четвърти пореден път печели титлата в държавното първенство. В основния състав на отбора вече трета година се състезава Дария Алексиева от Кърджали.

Дария Алексиева

На второ място се нареди „Ботев 2000“. Трети станаха бургазлии от  „Черноморец“, а след тях се наредиха техните съграждани от „Арена“.

Дария ще бъде в 12 клас в СУ „Отец Паисий“ наесен. Тя тренира водна топка в „Арда“ при треньора Иван Кръстев от 2016 до 2020 година, когато басейните в Кърджали затвориха и отборите се разпаднаха. Тогава талантливата ватерполистка бе поканена в елитния тим на „Локомотив“ – София.

Освен това кърджалийката попадна в основния състав на националния отбор при жените, който бе сформиран за първи път след 16 години пауза. Той дори извоюва квота за България на предстоящото в Израел европейско първенство догодина.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *