Набор 2015 на футболна академия Арда 1924 е вицешампион на международния турнир JUNIOR’S CUP 2023

Нов живот

Силните изяви на децата от Футболна Академия Арда 1924 продължават! През изминалата седмица три набора на кърджалийската школа взеха участие в един от най-силните международни турнири в България – JUNIOR’S CUP 2023. Спортният фестивал, който се провежда за юбилейната десета година събра сто и шестнадесет отбора от България, Румъния, Сърбия и Молдова.

Децата на Футболна Академия Арда 1924, която участва с възрастите 2013/2015/2016 записаха общо девет победи, два равни резултата и четири загуби в своите петнадесет срещи край морето.
Децата на Благовест Саръев, Сарандис Глабаданидис, Ашкън Юсреф и Костадин Бейчев, донесли за пореден път много поводи за гордост и страхотни емоции на своите родители и всички обичащи Футболна Академия Арда 1924 отбелязаха общо шестдесет и пет попадения и допуснаха тридесет и четири в своите срещи. По пътя към престижните класирания децата ни срещнаха съпротивата на силните обтори на:
FC Victoria București, ПФК Добруджа – Добрич,
ДФК Видин – Видин, ДЮФК Хлапетата – Благоевград, ФК Гранд Про – Варна, Transilvania BN, ARO Muscelul Câmpulung, ПФК Черно Море – Варна, ПФК Дунав – Русе, Marosvasarhely SE, ФК Левски – Русе и ФК Рилци – Добрич.
Най-челно класиране от трите възрасти постигнаха децата от набор 2015. Възпитаниците на Благовест Саръев и Сарандис Глабаданидис излязоха първи от своята група без да допуснат загуба, отбелязаха двадесет и пет гола и инкасираха едва три във своята врата, спечелиха полуфиналният си двубой срещу ПФК Дунав – Русе показвайки огромен характер и сърцата игра. За съжаление във финалната среща на нашите момчета не им достигнаха сили и възможности да се справят със съпротивата на силният отбор на ПФК Черно Море – Варна и в крайна сметка се поздравиха с второто място на международният турнир в Албена.
Набор 2013 на Ашкън Юсреф и Костадин Бейчев също игра на доста високо ниво като тук важното е да отбележим, че именно съставът на Юсреф и Бейчев записа първа победа в международните срещи. Нашите спечелиха първият сблъсък с румънски отбор в надпреварата и след поредица от силни двубои също се класираха първи в своята група. За съжаление малко не им достигна в полуфинала и финала срещу Marosvasarhely SE и Transilvania BN. След много мъжки битки и голямо себераздаване децата от набор 2013 завоюваха престижното четвърто място в турнира.
Късметът бе още по немилостив що се отнася до децата от набор 2016. Малчуганите ни изиграха куп силни двубои, като загубиха единствено от шампиона в турнира ДЮФК Хлапетата – Благоевград с 2:5. Равенство 2:2, обаче в международният двубой срещу Marosvasarhely SE и еднаквите показатели при отбелязването, допускането на голове и равенство при картоните отреди да бъдат изпълнени дузпи между двата състава, които за съжаление нашите момчета загубиха. Това стечение на обстоятелствата изпрати нашите в мач за 5/6 място, там децата бяха безкомпромисни и се поздравиха с победата.
В турнира бяха наградени общо шестнадесет деца с индивидуални награди. Две от тях спечелиха нашите момчета Михаил Кипровски, който бе избран от организаторите за най-добър защитник и Емил Колев, който стана голмайстор на турнира в своята възраст! С куп отличия – Best Player в различните двубои се отличиха и голяма част от децата на Футболна Академия Арда 1924. Интервюта с тях очаквайте на фейсбук страницата ни съвсем скоро! Наградите бяха връчени от почетния гост на уникалното по рода си мероприятие – легендата на румънския и български футбол Флорентин Петре.
Припомняме, че в края на месец юли Футболна Академия Арда 1924 ще участва в Албена с още един набор. Това ще бъдат момчетата на Янко Янев, които ще се включат във втория етап на турнира JUNIOR’S CUP 2023.
Ръководството на ФК Арда 1924 поздравява всички свои деца и треньори за представянето, благодари на родителите за подкрепата и пожелава приятни мигове и на следващият набор, който ще представлява школата край морето!

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *