Мечка умъртви шест овце и едно теле край смолянското село Арда

Мечка е умъртвила шест овце и едно теле край смолянското село Арда.

Мечката е преодоляла електропастира и нападнала животновъдното стопанство от 25 овце и 28 крави с телета на Веселин Грозданов в местност между селата Арда и Горна Арда.

„Преди два дена забелязах сутринта където животните пашуват животното отстрани изглеждаше, че си е легнало, но не е нормално едно животно там да стои и при оглед авидях, че е разкъсано. Потърсих и овцете, и те са разпръснати, едни намерих окървавени. Вечерта явно е влязла и сутринта рано ги  е нападнала. Направих протокол, дадох го, те ще ме обезщетят. Ще гледам другите животни и ще търся начин да си възстановя тия. Те всъщност не са малко и като сума. Близо над 4000 лева са. За животновъдите не е малка тази сума“.

Източник: smolyandnes.bg

1 Отговор

  1. Ветеринар каза:

    Там където има цивилизация трябва да се разчисти от големи хищници които могат да навредят на хората. Както направиха цивилизованите европейски държави. Но същите тези европейци държат, например хората в Индия и Африка, да съжителстват с тигри, лъвове леопарди и пр. И уж защитават правата на тигрите. Щом са толкова загрижени за тигри и лъвове, нека ги заселят около европейските градове и села.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *