Регионалната здравна инспекция в Кърджали организира дни за анонимно и безплатно изследване за СПИН

 Нов живот

Във връзка с изпълнение на Националната лятна антиспин кампания целите на кампанията Регионална здравна инспекция /РЗИ/ в Кърджали организира дни на отворени врати за анонимно и безплатно изследване за ХИВ/СПИН и сексуално предавани инфекции в периода от 14 до 31 август 2023 г. от 9.00 до 15.00 часа. През това време сред населението в областта ще бъдат разпространявани здравно-образователни материали за превенция на ХИВ/СПИН, става ясно от съобщение на сайта на РЗИ.

Националната АНТИСПИН кампания е целогодишна инициатива, подета за първи път в България през 1992 г., която има за цел да насочи вниманието на обществото към проблема СПИН и да повиши обществената осведоменост за начините на предаване и на предпазване от ХИВ и други сексуално предавани инфекции (СПИ).

Съгласно данните на Обединената програма на ООН за ХИВ/СПИН (UNAIDS) през трите години на активна пандемия от COVID-19 и други глобални кризи, напредъкът в борбата срещу СПИН се е забавил, а наличните ресурси са намалели, поставяйки милиони животи в риск. Предоставянето на услуги за превенция, тестване, лечение и грижа за ХИВ продължава да бъде сериозно предизвикателство за здравните системи в световен мащаб.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *