Кирил Петков: Абсолютно неприемливо е през 2023 г. в България да има показни убийства

Абсолютно неприемливо е през 2023 г. в България да има показни убийства. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“  Кирил Петков в своя публикация във Facebook по повод покушението срещу Алексей Петров, при което беше ранена и 48-годишна жена, която се разхождала с него в района на „Бай Кръстьо“ във Витоша.

Нито е приемливо чуждите служби за сигурност да откриват българи – руски шпиони в Обединеното Кралство, докато ние научаваме за пореден път от медиите. Нито безучастно да слушаме за поредните ужасяващи хроники за убийства и насилие.

Всичко това говори за нуждата от спешна реформа в сектор сигурност. Службите трябва да започнат да работят ефективно. Националната сигурност не може да остане само като заглавие на една от тях, а да бъде основна задача и приоритет. Време е за спешни и дълбоки реформи. Ще работим заедно с правителството да постигнем истински и бързи резултати. Още през септември ПП-ДБ ще внесем отново законопроектите за подобряване на работата на българските служби за сигурност и освобождаването им от чужди зависимости„, пише още Петков.

Източник: Дарик

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *