Удължиха до 27 август забраната за земеделски дейности заради пожарите

Нов живот

Областният управител на област Хасково издаде нова Заповед за забрана за извършване на селскостопански и лесотехнически дейности за периода от 23.08.2023 г. до 27.08.2023 г., тъй като се потвърждава екстремално високия индекс за пожароопасност за цялата територия на област Хасково.

Запазват се условията за възникването и развитието на многобройни и бързо развиващи се пожари в реколтата, в пасищата, в лесонепригодните площи и горския фонд.

В тази връзка:

Да не се извършват стопански дейности в горските и селскостопанските площи на цялата територия на област Хасково за времето от 23.08.2023 г. до 27.08.2023 г. Като особено недопустими да се считат дейностите за почистване на стърнища, пасища, ливади и горски територии.

Директорите на Регионална дирекция „Пожара безопасност и защита на населението“ и Областна дирекция МВР, кметовете на общини, кметовете и кметските наместници на населени места да запазят повишената си готовност за своевременно реагиране при възникване на големи пожари на територията на областта, както и да продължат изпълнението на превантивни мерки за недопускане на такива.

При възникване на пожар или при наличие на информация за нарушаване на настоящата заповед незабавно да се уведомят компетентните органи на телефон 112.

Контролът за изпълнението на заповедта се възлага на директора на ОД МВР – Хасково, на кметовете на общини, на кметовете и кметските наместници на населените места от област Хасково.

Настоящата заповед да се сведе за изпълнение до директорите на РД ПБЗН и ОД МВР и кметовете на общини от област Хасково.

 

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *