Мадан отбелязва празник на града и Ден на миньора на 25 и 26 август

Традиционният празник на Мадан и Ден на миньора предстоят на 25 и 26 август, съобщиха за БТА от общинската администрация. Мадан се утвърждава и като туристическа дестинация с открития през тази година подземен минен музей – рудник „Сполука“,  отчитат общинари в навечерието на празника.

Празничната програма в Мадан включва концерти на „Сигнал“, Росица Пейчева и формация „Балканджии“, Илиян Бойд, Tasso & Alisha & Masters Band, Диогенис Франсанас и др. Проявите по повод миньорския празник ще започнат на 24 август с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Ангел Янакиев и пред паметната плоча „В памет на загиналите при трудови злополуки“.

Ден на отворените врати на рудничния участък „Петровица“ е обявен на 25 август.   Официалното откриване на празника е от 19:45 часа на 25 август.  „Нощ в музеите“ е предвидена за 26 август, когато Рудник „Сполука“ и Кристалната зала в миньорския град ще посрещат посетители с удължено работно време до 23 часа.  Рудник „Сполука“  бе създаден като подземе минен музей с финансиране по европроект и вече привлича туристи от цялата страна. Кристалната зала също е преобразена в рамките на проекта.

Източник: smolyandnes.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *