Звезди от естрадата, попа, фолка и фолклора за Дните на Хасково 2023

Звезди от естрадата, поп музиката, фолка и фолклора ще забавляват хасковлии по време на празниците на града тази година. Вече е ясна програмата, която започва в петък на 1 септември и ще продължи до 10-ти.

От 6 до 9 септември Спортна площадка „Спартак“ в Хасково ще бъде домакин на концерти на едни от най-популярните изпълнители от всички жанрове. Началото поставя Николина Чакардъкова в компанията на Гайдарски състав „Караджата“ и Неврокопски танцов ансамбъл.

Концертът на 7 септември е посветен на естрадата. В спектакъла „Обич и песен“ ще участват Мая Нешкова, Мими Иванова, Развигор Попов и Тони Димитрова. В Деня на Хасково – 8 септември кулминацията ще бъде празничният концерт с участието на поп-звездата Мартина и Миро. 9 септември е денят за феновете на попфолка. Тогава на сцената ще излязат Диона и Джена.

Нетрадиционен концерт е предвиден за 7 септември. Той е съвместен на хор „Родна песен“ и Камерен оркестър „Хасково“ на монумента „Света Богородица“.

Два дни „Пиано бар под звездите“ предвижда програмата за Дните на Хасково тази година – 4 и 5 септември пред читалище „Заря“. За първи път градът ще е част от турнето на инфлуенсърите Мъци и Йоан-Петър – на 1 септември. Предвидени са и много изложби, дебати, творчески срещи, представяне на книги и игри.

Празничната програма се открива от Националния пленер „Цветовете на града“, който се провежда от 28 август до 1 септември. Изложбата от пленера ще се открие в 18 часа на 2 септември в художествена галерия „Форум“. Експозицията „Спортната слава на Хасково“ пък се открива на 1 септември в 12 часа на площад „Атлантически“.

Първото издание на минипленера за деца „Цветовете на града“ ще започне на 3 септември от 10 часа пред галерия „Форум“. На 2 и 3 септември от 20:30 часа на паркинга на „Кауфранд“ ще има лятно автокино с прожекция на филмите „Чалга“ и „Игра на доверие“. „Каун Фест“ ще се проведе на 8 и 9 септември на различни места в града.

На 7 септември от 10 часа от Димитровград ще стартира традиционният лекоатлетически крос „Ванко Дяков“, който финишира до сградата на НАП – Хасково. На 9 и 10 септември на стадионите „Хасково“ и „Младост“ ще е детският футболен турнир „Богомил Попов“.

Празничната програма ще бъде закрита от второто издание на голямото градско DJ-парти с топ диджеите на Хасково от 20 часа на площадка „Спартак“.

Програмата за Дните на Хасково 2023 е на стойност около 80 000 лева, каза кметът Станислав Дечев при представянето й.

Източник: haskovo.info

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *