Канят таланти от 0 до 100 години да разкриват „Тайните на Родопите“ Арт работилницата започва на 3 септември в двора на СУ „П. Р. Славейков“

Нов живот

В неделя, 3 септември, в 10 часа в двора на СУ „Петко Рачов Славейков“ в Кърджали малки и големи ще се съберат и ще се занимават с декупаж и други творчески дейности. Събитието е наречено арт работилница и е първата такава от предвидените дванадесет в проекта „Тайните на Родопите“, изпълняван от Регионално младежко сдружение „Кърджали за теб“ , финансиран от Министерството на младежта и спорта по Национална програма за младежта.

Организаторите са предвидили по време на арт работилницата да се декупират чаши с народни шевици, като на най-малките деца ще помагат големи ученици, предварително обучени в техниката на декупаж. По-големите участници в арт работилницата пък ще правят макет на светилището на Орфей до село Татул, което е част от природните красоти на Родопите. Всички материали и помощни средства за изработването на декупажа и макета са осигурени от организаторите.

Арт работилницата ще бъде ръководена от Гергана Нушнарова – доброволец към РМС „Кърджали за теб“ и част от екипа, осъществяващ проекта „Тайните на Родопите“.

Предвидени са и дейности по изработване на гривни и маски във фолклорен стил. Програмата на събитието е гъвкава според броя и възрастта на участниците. Вход свободен за всички желаещи от 0 до 100 години. Организаторите са приготвили разнообразни материали и пособия, с които всеки да направи своето единствено по рода си произведение. Очакват желаещите на 3 септември, неделя, в 10 ч. в двора на СУ „П. Р. Славейков“.

Наскоро стартиралият проект „Тайните на Родопите“ предвижда арт ателиета, национален конкурс за приложни и изящни изкуства, национален конкурс по фотография, изложби и фестивал.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *