Днес в Минерални бани се провежда Празник на минералната вода, здравето и красотата

Нов живот

На 16 септември в Минерални бани, Хасковско, се провежда Празник на минералната вода, здравето и красотата. Той се организира от  община Минерални бани и фолклорен клуб “Славяни” .

Фолклорният фестивал на клубовете за народни танци “С хоро на гроздобер” започна  в 10  часа с пресъздаването на древен ритуал “Виното на Сабазий – Загрей”. Показано бе мачкане на грозде с боси нозе в древните шарапани над село Брястово.

В  общинския център се организира  изложба – базар на традиционни занаяти. На сцената на Летния театър се състоя  детско утро “Бъди звезда”. В него децата имаха възможност да се изявят в детски арт работилници, конкурс за таланти, детски състезателни и музикални игри, рисунки върху лице и съответно ще получат много награди.

След обяд започна Дефилето на участниците във фестивала “С хоро на гроздобер”.  От 16,30 часа ще има надиграване за титлата Мис и Мистър фестивал и връчване на наградите.

От 17 часа е предвиден откритият урок на доц. Димо Енев – преподавател по хореографска режисура и хореографска композиция към Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив.

Празникът ще приключи с концерт-хоротека с участието на оркестър “Първомай”.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *