Преди стрелбата: Убитият 18-годишен нападнал и ограбил две момичета

Убитият от полицаи рано сутринта 18-годишен младеж е нападнал две момичета преди гонитбата с органите на реда, разясни  пресцентърът на МВР. Това е станало няколко часа преди гонитбата с полицаите, още през нощта.

Тримата младежи, с маски на лицата, ударили една от девойките пред столичен хотел и след заплаха отнели раницата с парите и личните вещи. Нападението станало малко след 2 часа след полунощ.

Едва след това – три часа по-късно, в 5.15 часа сутринта, охранителят на бизнес центъра вижда тримата маскирани мъже да напускат обекта с багаж и подава сигнала, след като прескачат оградата на обекта.

На място са изпратени полицейски екипи, които последвали тримата, опитали се да се качат в автобус на масовия градски транспорт. 15-годишен е задържан на място, а двама, скочили от автобуса и побегнали пеша.

При преследването са произведени предупредителни изстрели в безопасна посока, но бегълците не спрели. При произведен още един изстрел е ранен един от тях – 18-годишен. Незабавно е откаран в болница и по-късно е починал.

И тримата нападатели са криминално проявени и живеят в столичния кв. „Ботунец“.

Малко преди обед в дома му в квартала е задържан и последният, трети участник в инцидента, който беше успял да избяга и се издирваше. Двете нападнати момичета ще трябва да извършват разпознаване на двете установени от полицията момчета, съобщи бТВ.

Работата по изясняване на всички факти и обстоятелства около случаите продължава.

Дир.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *