Нов закрит плувен комплекс бе открит в Хасково

Нов закрит плувен комплекс бе открит в Хасково днес. Досега южният областен център не разполагаше с подобно съоръжение. То бе отворено с тържествен водосвет, отслужен от отец Златко, и прерязване на лента.

Днес Хасково сбъдна една мечта, която всички изстрадахме, каза в приветствието си кметът Станислав Дечев. Той не скри вълнението си от осъществяването на проекта и благодари на всички, допринесли за изпълнението му. Дечев каза още, че вече градът има и нов отбор по водна топка.

Комплексът бе изграден изцяло със средства от общинската хазна след като Общинският съвет подкрепи проекта. Сградата е със застроена площ 1500 квадратни метра. Комплексът разполага с два басейна с големина 12,5 на 25 метра и 8 на 12,5 метра. В него ще работят 14 служители по щат.

Таксата за час ползване за възрастен ще е 6,50 лева, за ученици, студенти и пенсионери – 3,50 лева, а за деца до 12 години – 2,50 лева. Предвиден е и абонамент. Помещението разполага и със седящи места за 90 души, които ще могат да наблюдават състезания.

Източник: БТА
Снимки: Марица

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *