Борбата за кметското място в Смолян: Вижте кои са кандидатите

Вижте кои са кандидатите за кмет на Смолян и за общински съветници на местните избори.

Владимир Солаков е кандидатът на СДС за кмет на община Девин, според регистрация в Общинската избирателна комисия (ОИК).  Развитието на Девин и региона като туристическа дестинация е основен акцент в предизборната програма на Солаков. Пред репортер на БТА той посочи като най-важната инвестиция за Девин проект за изграждане на контрастена на яз.“Цанков камък“, свързан с  планове за обособяване на пристанище за лодки, зона за водни спортове и риболов, туристически атракциони.

Кандидат-кметът на СДС е бивш заместник-кмет на Девин от предходен мандат. През последните 20 години работи в сферата на туризма, председател е на местното сдружение на хотелиерите. Според Солаков Девин има шанс да се наложи не само като СПА дестинация, но и с развитие на туризъм, свързан със спортния риболов, водни спортове. Строителството на контрастена ще осигури постоянно ниво на чашата на яз.“Цанков камък“, което е свързано с  възможност за пристанище, наличие на водно огледало и обособяване на зони за водни спортове, обяснява Солаков. Той се ангажира общината да привлече целево финансиране за проекта и да партнира за осъществяване на идеята. Плановете за контрастена имат и екологичен ефект, допълва кандидатът на СДС.

Общинската избирателна комисия в Смолян регистрира кандидатурата на Ивайло Василев за кмет на община Смолян, информират от ОИК.  Ивайло Василев е издигнат от партия „Възраждане“.

Кандидатът на „Възраждане“ е роден в Смолян.  Владее 4 езика – английски, френски, немски и руски. Студент е по биология в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бивш републикански шампион по брейк танци, участвал е в брейк състезания в различни европейски държави. Занимава се е със спорт и бойни изкуства.

Ивайло Василев заяви, че не е политик, а отстоява принципна и безкористна позиция в името на това Смолян да се промени. Основен приоритет за Смолян според Василев са образованието, културното и духовно развитие на града.

Общинската избирателна комисия в Смолян регистрира кандидата на партия „Български гласъ“ за кмет на община Смолян Мирослав Фисински, информират от ОИК. Най-важното е да направим Смолян по-добро място за живеене, в което нашите деца да остават, заяви Фисински. Според него едно добро управление на общината може да спре обезлюдяването на Смолян, което продължава с тревожни темпове.

Мирослав Фисински се занимава с транспорт, работи в частния бизнес. Дипломиран бакалавър по икономика, стопанско управление и защита на националната сигурност, завършил е и магистърска степен по европейска администрация и проекти. Роден е в Смолян, семеен с две деца.

Кандидатът за кмет на Смолян не се идентифицира с партия, а се представя като човек от народа, който ежедневно се сблъсква с проблемите на хората. Крайно време е обикновени хора да влязат в политиката, защото те знаят истинските проблеми и решенията за тях, допълни Фисински. Според него Смолян има потенциал за развитие не само в областта на туризма, но и чрез привличане на производители, създавайки благоприятни условия за инвестиции.

Източник: Дарик

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *