Започна кампанията за безплатна кастрация на бездомни кучета и котки Тя е за периода от 29 септември до  1 октомври 2023 г. включително (общо 3 дни). 

Нов живот

Фондация „Спасение” – Кърджали,  представляваща от Жанета Борянова Богданова, съвместно с немската организация за защита на животните Pfotenliebe e.V. работи усилено в посока намаляване на броя на бездомните животни в област Кърджали, чрез кастрация и медицински грижи. Активно участие взема  Община Кърджали, чрез съфинансиране, предоставяне на автомобили и съдействие на служители от ОБЧ (“Озеленяване, благоустройство и чистота” с ресор бездомни животни).

 От българска страна са ангажирани двама ветеринарни лекари, практикуващи на територията на град Кърджали.  Води се  строга отчетност на кастрираните животни, чрез ушните им марки (по списък и чрез фотографирането им),  както и на разходените средства. В края на кампанията ще бъде изготвен публичен отчет. Участват всички доброволци, граждани обичащи животните и полагащи грижи за тях, собственици на домашни кучета и котки, желаещи да кастрират любимците си, но нямащи финансова възможност да го направят.

През първия ден на кампанията, 29 септември, са кастрирани 41 кучета и котки.

Добро начало, с предварително изготвен график. Винаги сме били на мнение, че подобни дейности трябва да са добре планирани и организирани, а не хаотични. Това гарантира по-голям брой кастрирани животни, както и спокойна среда за работа на ветеринарните лекари, споделя Богданова.

 

 

 

 

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *