Гимназисти от Езиковата в Кърджали с английски дипломи

Нов живот

Абитуриентката Лейла Раиф получи сертификат ниво – С2 за владеене на английски език, а шестнадесет гимназисти се сдобиха с езикови сертификати, отварящи им вратите към университетите в страната и по света.
На 29 септември се състоя официалната церемония, на която бяха връчени Кеймбридж езикови сертификати на учениците от Езиковата гимназия „Христо Ботев”- град Кърджали. Гост беше Йоана Ташева – Старши експерт по чужди езици в РУО – Кърджали. Тя поздрави ботевци за постигнатия успех и прочете поздравителен адрес от името на началника на РУО – Кърджали  Ангелина Костова. На тържеството присъстваха учители и възпитаници на Гимназията.
Директорът на Езиковата гимназия Даниела Павлова, поздрави знаещите и можещи ботевци, които за пореден път доказват, че с труд и постоянство постигат високи резултати в чуждоезиковото обучение. Тя припомни на присъстващите историята за създаването на първия изпитен център на територията на област Кърджали по английски език в ЕГ „Христо Ботев” и направи равносметка за постигнатото до момента.
Тази година 17 ученици получиха Кеймбридж сертификати за нива В2 и С1 по английски език, а един ученик завоюва най-високото ниво – С2. Всички сертифицирани млади езиковеди получиха и статуетки.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *