Ученици от „Отец Паисий“ в Кърджали са в десетката на националния конкурс за литература „Бодлите на таралежите“

Нов живот

В края на септември се проведе награждаването на участниците в ежегодния 17-ти конкурс за ученическо литературно творчество “ Бодлите на таралежите“, проведен от фондация „Братя Мормареви“.

И тази година Александра Найденова от 7 “а“ клас се отличи със своя текст “ Ах, морето“ и заслужено бе избрана и отличена като едно от десетте деца в своята възрастова група 11 – 14 години.

Четвъртокласникът Никола Филев също бе отличен в своята възрастова група 7 – 10 години.

Наградите и тази година бяха две – Награда на журито и Награда на номинираните. Членовете на журито, оценяващи разказите по няколко критерия, признават, че им е било много трудно да отличат само един победител. „Тази година имаше толкова много талантливи разкази. Бях подредила 17 разказа във всяка група, които абсолютно задължително заслужаваха да бъдат споменати, да бъдат изтъкнати“, обясни писателката Здравка Евтимова.

Освен оценките на журито, финалистите също могат да гласуват и награждават.

„Известно е, че това е единственият конкурс в България, при който се награждават и деца и те имат право да награждават свои любими учители, защото в крайна сметка учителят е в основата на всеки един от нас“, заяви Кънчо Стойчев, председател на Фондация „Братя Мормареви“.

За награда всички финалисти получиха дипломи за участие и книги, от които да черпят идеи за нови разкази. Горди сме с отличното представяне на Алекс Найденова, която сега е ученик в 8 „а“ клас на СУ „Отец Паисий“ в Кърджали и Никола Филев от 4 клас.

Припомняме, че миналата година гордостта на СУ „Отец Паисий“ бе тройна – Александра Попова, Михаела Солучкова и Александра Найденова формираха звездната тройка на училището в 16-тото издание на “Бодлите на таралежите“ и се наредиха сред първите десет отличени млади автори от цяла България.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *