Над 2000 порции пилаф бяха раздадени на традиционния събор в джебелското село Душинково

Яран Байрам (Yaran Bayramı) отбелязва края на селскостопанската година, събира стотици отрудени хора, техните роднини от всеки край на страната и чужбина.

Фолклорните групи към читалището в Джебел зарадваха присъстващите със своите прекрасни изпълнения.

Допълнително настроение и много емоции на празника придадоха традиционните народни борби. Тази година интереса към тях беше много голям. Над 70 състезатели от страната и чужбина, в 12 категории, проведоха изключително оспорвани схватки върху специално подготвения тепих. Микяй Наим от Стрямово, който е вицешампион от Европейското първенство по борба, спечели коча в надпреварата.

Кандидатът за кмет на общината Неджми Али уважи празника. Той благодари на всички гости, пристигнали от страната и чужбина, както и пое ангажимент да положи максимални усилия за разширяване мащабите на събора. Отправи своите поздрави към всички присъстващи на празника и особено към децата от фолклорните групи за чудесните им изпълнения.

„Развиваме Джебел, развиваме и селата. Ще продължим да го правим, защото хората са важни!“, категоричен бе Неджми Али. Той посочи, че в Душинково ще бъде изградена специална сцена, която да дава стимул на младите, качвайки се на нея, да развиват своите таланти и да пазят традициите.

Кметът информира домакините, че Община Джебел е спечелила проект по Програмата за развитие на селските райони за ремонт на кметството в Душинково по мярката за енергийна ефективност.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *