Изоставиха парализирана жена на околовръстното на Свиленград

Жена, за която се предполага, че е с церебрална парализа, която не може да се движи и да говори, е изоставена на околовръстния път на Свиленград. Жената се охранява от патрул на полицията, тъй като към момента нито една институция не я иска, предаде Haskovo.Live.

От полицията съобщиха, че комуникацията с жената е затруднена. Тя не говори, няма и документи за самоличност. У нея са открити само два мобилни телефона, без карти и без запаметени номера. Не се знае и каква е националността на жената. На място е бил повикан и преводач с арабски език, но тя не е реагирала на нито един въпрос.

Екип на Спешната помощ е прегледал на място жената. Медиците са установили, че тя няма травми и наранявания и не се нуждае от болнично лечение.

На място са пристигнали и социални работници. Те обаче не предлагали такава услуга по настаняване в Свиленград и отказали да поемат грижа за жената .

Полицията също не може да я отведе в Районното управление, защото няма подходящо помещение.

В търсене на изход от ситуацията, полицаи охраняват жената на пътя. Предстои да бъдат прегледани камерите от видеонаблюдението в района, за да установи кой я е изоставил.

Източник: Факти

5 Отговори

  1. Пепа каза:

    Ебати държавата

  2. Пепа каза:

    Е това е България бай ганьо

  3. Геле каза:

    Верно те тава е България .

  4. Петров каза:

    100% съм инвалид – 115.08лв.Пенсия. България е Мащеха на Гражданите си . Благодаря на България.

  5. Мера каза:

    А кой и защо са я изоставили? Каквито хората, такава и държавата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *