Над 200 състезатели премериха сили в ултрамаратона „Надбягване в Източни Родопи“

На 14-ти октомври се проведе ултрамаратонът „Надбягване в Източни Родопи“, организиран от фондация „Наука за природата“. Над 200 състезатели премериха сили в четири дистанции: Диво (67km), Полудиво (37km), Питомно трасе (21km) и FUN RUN (4km).

Трасетата успяха да впечатлят бегачите със своето разнообразие и техничност. Петте подкрепителни пункта, бяха добре заредени с вкусотии като баклава, къпана баница, здравословни барчета, магнезий, био енергийни гелове, плодове и др. За включилите се в бягането кучета имаше и специални кътове за почивка и възстановяване.

Стартът на Полудиво и Диво трасе бе даден в 7:30 ч. Повече от 100 състезатели се включиха в тези дистанции. Двете дълги трасета са това, за което си мислим, когато някой спомене за Източни Родопи. Съчетавайки в едно цяло всички гледки и чувства, които ни карат да обичаме този район и да се връщаме отново и отново за още.

По тези две трасета състезателите успяха да се насладят на много и разнообразни гледки – върхове, дерета, скални гъби, сипеи, есенни цветя, остри като бръснач тръни, компанията на лешояди и сръндаци, руини от поне няколко епохи, водни и скални препятствия, както и да разберат защо 4-километровия сегмент по трасето се нарича „Кракотрошачката“.

Участниците на 21км имаха възможността да бягат до най-високия връх в района и да се насладят на невероятна 360-градусова панорама. На 4km малки и големи се раздвижиха по умален вариaнт на Надбягването, който също като по-дългите дистанции предложи драки, пресъхнали водопади, абразивни кладенци и други природни гледки.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *