С голям концерт съставите при Дома на културата отбелязаха Деня на Кърджали и 111 години от освобождението на града

Нов живот

„Сцената на Дома на културата винаги е дарявала кърджалийци с много емоции. Правила ни е подобри. Сцената на Дома на културата е била трамплин за много национални и международни изяви.Тук децата намират много учители”. С тези думи кметът доц. д-р Хасан Азис  поздрави участниците и публиката в празничния концерт  „В града на Орфей творим с обич за вас” на самодейците от духовното средище. Концертът е по повод 21 октомври – Ден на Кърджали и 111 години от освобождението на града.

 

Мултимедийна презентация за историята на Кърджали предхождаше изпълненията на артисти и състави.

В концерта се включиха Мирай Исмаил, Ирем Моллахасан и Деха Мехмедали от Школата по изкуствата от класа по пиано и класа по цигулка. Пя Виктория Димитрова. С песен за Кърджали се включи Хорът при Дома на културата с ръководител Иванка Христева.

Аплодисменти заслужиха солистите от Музикалния театър с гост изпълнител Мария Белева и битовия оркестър със солист Христина Чаушева и диригент Нешко Нешев.

Гайдарският състав с ръководител Васил Анастасов обра овациите.

Финалът бе за детския танцов състав с ръководител Гинка Захариева и представителния танцов ансамбъл „Орфей” с художествен ръководител Мариана Ликова. Гост бе гвардейския отрад с ръководител Христо Момчев. Концертът завърши с хита „Нашия град” на група Тангра.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *