В Деня на народните будители ученици от клуб „Историкон“ от СУ “Васил Левски“ в Крумовград получиха поредно признание

Клуб „Историкон“ стартира учебната година с поредни отличия в национален конкурс. Илкер Илиев зае второ място, а Елена Петрова трето място в Националния конкурс за ораторско майсторство „Мисия будител“, организиран от РИМ – Хасково. Посланието, с което Илкер участва в конкурса, бе свързано с ролята на информационните технологии, които осигуряват огромен информационен ресурс, но често се разпространяват и фалшиви информации, които заблуждават хората и им пречат да вземат най-добрите решения. Една от задачите на хората, които се занимават с информационни технологии, е да се борят с дезинформацията, която се разпространява и да учат хората, как да я разпознават.

Посланието на Елена е свързано с работата й по Историческия бюлетин, който издава клуб „Историкон“, послание, което да насърчава повече млади хора да четат, да се интересуват от миналото и бъдещето, способността на младите да „предават“ светлината помежду си.

Двете награди са изключително голям стимул и голямо признание за учениците от клуб „Историкон“, които с още по-голям ентусиазъм ще продължават да се занимават с дейности за популяризиране и съхраняване на миналото.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

1 Отговор

  1. Иляз. Халил каза:

    Браво на децата !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *