Турция разби международна престъпна организация и арестува 37 души

Турция разби международна престъпна организация, арестувайки 37 заподозрени в Истанбул, съобщи вътрешният министър на страната в четвъртък, цитиран от Анадолската агенция.

Международната престъпна организация Comanchero, базирана в Австралия и ръководена от Хакан Айък, която действа в световен мащаб, е била разбита по време на операции в Истанбул, написа министърът на вътрешните работи Али Йерликая в социалната мрежа Екс. В резултат на операциите са заловени 37 заподозрени, добави Йерликая.

„Няма да пощадим организирани престъпни групи, наркодилъри. Независимо от техния мащаб, ние ще разбием организираните престъпни групи и ще ги изправим пред правосъдието“, подчерта турският министър.

Предоставяйки допълнителни подробности за групата, Йерликая спомена, че така нареченият лидер на глобалната организирана престъпна организация Мик Хауи е бил убит през 2018 г. Под ръководството на Марк Дъглас Бъдъл престъпната организация продължава да се занимава с различни престъпни дейности в световен мащаб, включително трафик на наркотици, убийства, въоръжени грабежи, палежи и отвличания.

Бъдъл беше задържан в Северен Кипър през 2022 г. и екстрадиран в Австралия. Хакан Айък и Дуакс Хохепа Нгакуру, двама от членовете на групата, поеха ръководството и продължиха престъпната си дейност.

БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *