Кметът на Джебел Неджми Али се закле, избраха Сейфи Мехмедали за председател на Общинския съвет Областният управител Никола Чанев пожела на кмета и неговия екип да продължават да преобразяват града в същото темпо, а на съветниците да проявяват професионализъм и диалог

Нов ЖИВОТ

Областният управител Никола Чанев свика първото заседание на новия Общински съвет в Джебел. Новоизбраните 29 общински съветници, кметът на общината Неджми Али и 38-те кметове на населени места получиха своите удостоверения от председателя на ОИК Лейля Чакър и положиха клетва да спазват Конституцията и законите на страната, да служат на гражданите и да работят за тяхното благоденствие. „През последните 4 години общинската администрация на Джебел наложи нови стандарти в местното самоуправление и градът се превърна в образец за съвременно благоустрояване. Общината видимо се адаптира към новите социално-икономически реалности и може да послужи за пример по отношение на модернизирането на инфраструктурата и облика на населените места“, изтъкна областният управител. Той пожела на кмета Неджми Али и неговия екип да продължат да преобразяват града със същото темпо, а на съветниците в ОбС да проявяват професионализъм, политическа зрялост и готовност за диалог. Първата сесия в Джебел бе ръководена от най-възрастния общински съветник Сами Мехмед. За титулярен председател на колективния орган с пълно мнозинство бе избран Сейфи Мехмедали.

Неджми Али, който бе избран за кмет с рекордните 93,55 % от гласовете,  обоснова успеха си с факта, че е давал на хората само изпълними обещания, заяви, че  има още по-амбициозна инвестиционна програма и гарантира, че ще продължи да развива модела „Джебел“ и да го популяризира в национален мащаб.

 

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *