Фондация Хюсние Кяшиф подкрепи каратиста Тунджай Тасим и възпитаниците му Състезателите се стягат за държавната купа, която започва на 11 ноември

Валентина ИВАНОВА

Фондация «Хюсние Кяшиф» с председател на Управителния съвет Сибел Кяшиф протегна ръка на младите таланти от кърджалийската структура на Карате клуб «Цанев», която се ръководи от играещия треньор Тунджай Тасим. Това сподели за «Нов живот» самият изявен спортист и европейски шампион. Неправителствената организация със седалище в Джебел поема разходите за подготовката и участието му във важни турнири.

Кърджалийските спортисти на състезанието в Лесковац

След силното представяне на международния турнир по карате Bucharest Contact Open, в румънската столица, Тунджай Тасим коментира участието на кърджалийци. Самият той се завърна с бронзов медал, падайки на полуфинал, на косъм от победата. Карате клуб „Цанев“, се класира първи в отборната надпревара сред общо 42 отбора от Румъния, Македония, България и Молдова. В края на същия месец пък Карате клуб „Цанев“ – Кърджали взе участие в международен турнир в Лесковац на 29 октомври, където участваха 8 състезатели от града, които завоюваха 10 медала – 5 златни и 5 бронзови. Като две от златните отличия за отбора спечели Тунджай.

Тунджай и треньорът му Николай Цанев

Началото на подготовката на карате клуба започна през август месец с триседмичен летен лагер. Това бе първата контрола за 13-кратните шампиони на България от началото на състезателния сезон. Сега те са се насочили към Държавната купа по карате, която ще се проведе на 11-12 ноември и Световната младежка лига, която ще се проведе на 7-11 декември.

Тунджай се чувства уверен за предстоящите турнири, като ще даде всичко от себе си, за да се върне с медали. Успоредно с подготовката, от септември клубът започна дейност във Военния клуб в Кърджали, където залата е пълна с деца и са добре дошли всички, които искат да станат част от шампионския тим.

На водещата снимка каратистите в Румъния

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *