14 кърджалийски атлети се борят за званието Спортист на годината Европейският шампион по бокс Ергюнал Сабри предвкусва поредната си победа

Валентина ИВАНОВА

Вече са готови анкетните карти, с които председателите на спортните клубове, общинските съветници от комисията по младежки дейности, спорт и туризъм и журналистите от регионалните медии ще могат да гласуват в конкурса „Спортист на годината“ на община Кърджали за 2023 година. Това съобщи за „Нов живот“ Ширин Сюлейман, ръководител на Дирекция „Хуманитарни дейности“ в Община Кърджали.

Според определената процедура, до 1 ноември клубовете подаваха своите номинации, придружени от протоколи за постигнатите през годината резултати.

Предложени са 14 спортисти, които ще се състезават в две категории – „Юноши и девойки” и „Мъже и жени”.

При по-младите кандидатите са 9: Инджиляй Ариф от Спортен клуб по аеробика, Десислава Бочукова от ”Арда бокс”, капитанът на баскетболния отбор „Орфей“ Мария Муканова, ватерполистката Велизара Кърмазиева, волейболистът Гавраил Цепенишев, двойката по кану-каяк от клуб „Арда” Метин Ахмед- Джан Адем, двойката Беркай Салиф- Даниел Папазов от клуба по кану-каяк „Перперикон“, Атанас Иванов от Тенис клуб „Орфей“ и Иван Менделев от Тенис клуб „Кърджали.“

Спортистите на годината за 2023 в двете категория станаха представителите на Арда бокс Алейна Мехмед и Ергюнал Сабри

В категорията „Мъже и жени“ европейският шампион по бокс Ергюнал Сабри има най-голям шанс за пореден път да стане Спортист на годината. През 2023-та той спечели Европейската купа в Будва, Черна гора, балканското първенство в курорта „Албена“ и държавното в Пловдив.

Спортисти на годината за 2023 в двете категория станаха представителите на Арда бокс Алейна Мехмед и Ергюнал Сабри. на снимката със Стоян Узунов, определен за заслужил треньор

Другите номинирани спортисти в тази категория са Янко Ангелов, капитан на мъжкия волейболен отбор на „Арда”, състезателят по канадска борба Боян Касабов от Спортно-туристическия клуб за хора със сензорни увреждания „Родопи”, двойката каякари на „Арда“ Георги Пройков – Галин Урумов и Радостина Лулова от Спортен клуб по силов трибой.

Както всяка година, гражданите също ще могат да дадат своя глас. Те ще могат да гласуват на електорнната страница на община Кърджали до 10 декември.

                                                                                                                                                                   🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *