ЦСКА – София гостува на Крумовград с поглед към върха в efbet Лига


ЦСКА – София гостува на новака Крумовград в двубой от 17-ия кръг на efbet Лига. Мачът на Спортен комплекс „Никола Щерев – Старика“ е от 13:00 ч. и ще бъде ръководен от Радослав Гидженов.

„Червените“ влизат в срещата в добро настроение, след като преди три дни си гарантираха участие на 1/8-финалите в турнира Sesame Купа на България след класически успех над Черноморец (Балчик). Отделно от това, отборът на Нестор Ел Маестро е в серия от 12 поредни шампионатни мача без загуба.

Крумовград пък записа три последователни поражения, две от които под ръководството на новия треньор – Станислав Генчев. Наставникът на днешните домакини със сигурност ще бъде мотивиран да спечели първи точки именно срещу ЦСКА – София. Традиционно тимовете, водени от Генчев, създават проблеми на „червените“, така че ще бъде интересно дали това ще се случи и в „Коматево“.

При евентуален успех столичани ще оглавят класирането, тъй като вчера Черно море направи грешна стъпка срещу Хебър. Очаква се Ел Маестро да направи доста промени спрямо титулярите срещу Черноморец (Балчик) и в стартовия състав да се завърнат Густаво Бусато, Християн Петров, Тибо Вион и Джонатан Линдсет. В нападение „червените“ имат много опции – Матиас Фаетон, Дюкенс Назон, Майкъл Естрада, както и Данило Асприля, който направи сериозна заявка с двата си гола за Купата.

Крумовград ще бъде без титулярния си вратар Янко Георгиев, който е контузен, както и без наказания Калоян Пехливанов. Защитникът натрупа 5 жълти картона и трябва да пропусне един мач.

В първата среща между двата отбора по-рано през сезона ЦСКА – София стигна до трудна победа с 1:0 на „Армията“ с красив гол на Тобиас Хайнц със задна ножица.

КРУМОВГРАД (5-4-1): Макенджиев; Али, Пехливанов, Сенхаджи, Шиич, Велев; Миланович, Ренан, Кацаров, Тонев; Колев

ЦСКА – СОФИЯ (4-4-2): Бусато; Турицов, Кордоба, Х. Петров, Вион; Шакич, Кареасо, Хайнц, Линдсет; Естрада, Фаетон

СЪДИЯ: Радослав Гидженов
СТАДИОН: Спортен комплекс „Никола Щерев – Старика“
НАЧАЛО: 13:00 часа

Източник: sportal.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *