В Деня на четенето алековци построиха къщички от книги Кърджалийските ученици отбелязаха Деня на четенето

Нов живот

„Четенето дава възможности“ – под това мото премина 17 ноември, обявен за ден на четенето.

В Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ в Кърджали, осмокласниците се запознаха с магията на книгите-игри. В часовете по литература учителите отделиха време, за да представят пред учениците този интересен жанр. Книгите – игри предхождат електронните, при тях читателят взима решения, които впоследствие оказват влияние върху развитието на историята.

Иновативният випуск десетокласници, които работят по иновацията за 2023/2024 г. на тема „Зависимости“, показаха, че вместо да си зависим от телефоните си, по-добре да зависим от книгите. Те ни увличат по същия начин. Младежите подготвиха къщички за книги, които представиха пред училищната общност.

В училищната библиотека също се проведе литературно четене. Клубът по занимания по интереси „С любов към книгата“ в 8 клас  и читателският клуб „Между кориците“ в 10 клас, четоха откъси от любими книги.

Кулминацията на деня беше специално създаден постер, върху който учениците записваха мисли, свързани с книгите и защо обичат да четат. Включиха се много от възпитаниците на гимназията, които изявиха желание да оставят следа, споделяйки мнението си.  Това предизвика интереса на учителите, които също споделиха своите виждания за възможностите на четенето.

Денят приключи с посещение на училищната библиотека.

                                                                                                                                                                                           🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *