Пеевски се кандидатира за председател на ДПС, националната конференция ще е на 24 февруари Председателят на ПГ на ДПС обясни отсъствието от заседанието на почетния председател на движението Ахмед Доган с това, че е болен от грип

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски ще участва в надпреварата за избор на председател на Движението

Това потвърди самият той след заседанието на Централния съвет на партията.

ДПС ще избере новия си председател на конференция на 24 февруар 2024 година.

Когато се съберат делегатите, ще изберат председател. Ще бъде абсолютно прозрачен и демократичен избор на председател на ДПС. Всеки член на ДПС, който бъде номиниран от структурите, може да се кандидатира“, заяви Пеевски.

Пеевски откри заседанието на Централния съвет на партията в столичния хотел „Рамада“ по-рано днес. Очакваше се то да бъде ръководено лично от Ахмед Доган, който пое оперативното ръководство на ДПС след оставката на Мустафа Карадайъ преди 10 дни

Пеевски обясни отсъствието от заседанието на почетния председател на движението Ахмед Доган с това, че е болен от грип. „Господин Доган има грип и си е вкъщи“, обясни Пеевски и отказа за коментира оценката на Доган за него, че е феномен в българската политика. „Той е казал това, което е преценил, аз не мога да коментирам“, каза Пеевски.

Председателят на парламентарната група на ДПС заяви, че на днешното заседание на Централния съвет на партията са били гласувани оставките на зам.-председателя на партията Ахмед Ахмедов и на лидера на младежкото движение Сезгин Мехмед. Постът ще се поеме временно от Танер Кабил. Номинациите за наследник на Мехмед започват, а кой ще бъде той, ще стане ясно на конференция в края на януари.

Пеевски потвърди, че в сряда депутатите на ДПС ще се регистрират на заседанието на Народното събрание.

Централният съвет на ДПС се събра днес на заседание, за да насрочи датата на Националната конференция на партията. На съвета дойдоха членовете на широкото ръководство на партията. Сред тях са зам.председателят на Народното събрание Филиз Хюсменова, евродепутатът Илхан Кючюк, депутатите на ДПС, доскорошният кмет на Кърджали Хасан Азис, Сезгин Мехмед, Ахмед Ахмедов, който подаде оставка като зам.-председател на Централния съвет два дни след оставката на досегашния лидер на движението Мустафа Карадайъ. Той отсъстваше от заседанието.

Самият Пеевски по-рано получи и ласкави думи от страна на почетния председател на партията Ахмед Доган: „Пеевски за мен е феномен в българската политика през последните 5-6 месеца. С неговата хиперактивност, комбинативност и медиаторски умения той успя да върне центъра на властта в българския парламент. И от най-обругавания се превърна в значим партньор за всички парламентарни групи“, са част от думите на Доган в специалното послание, адресирано до Централния съвет на партията.

Делян Пеевски даде рамо за кабинета Денков – Габриел, както бе обявено преди това на брифинг в Народното събрание в присъствието на Асен Василев. Следващата седмица партията ще влезе в пленарна зала, стана ясно още от коментара му пред медиите след провелия се партиен форум. Щом ще влезем в зала, значи си струва евроатлантическото правителство, подчерта народният представител.

Източник: Epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *