„Диетата“ на Хенри Кисинджър, с която доживя 100 години

  • Кисинджър остава активен в политиката до смъртта си

Бившият държавен секретар на САЩ, служил по време на администрациите на Никсън и Форд, почина на 29 ноември, в дома си в Кънектикът.

Преди смъртта си Кисинджър беше последният оцелял член на кабинета на президента Ричард Никсън.

И макар да не е обявена причина за смъртта му, синът на Кисинджър по-рано тази година предложи информация за начина на живот на дипломата и през месеците, предхождащи кончината му.

„Той не само надживя повечето си колеги, видни клеветници и ученици, но също така остана неуморно активен през 90-те години на миналия век“, написа синът на Кисинджър Дейвид в статия авторски коментар във The Washington Post през май, дни преди 100-годишнината на баща му.

Дълголетието на баща ми е чудодейно, като вземем предвид здравословния режим, който той спазваше през целия си живот. Което включва диета, богата на братвурст и виенски шницел, стресираща кариера и любов към спорта само като зрител, никога като участник„, откровеничи синът му.

Кисинджър остава активен в политиката до смъртта си и се среща с китайския президент Си Дзинпин в Пекин през юли, когато вече е на 100 години.

Снимки показаха двамата политици, седнали на столове, докато Си говори, жестикулирайки оживено с ръце.

„Никога няма да забравим стар приятел като Вас и Вашия исторически принос за насърчаване на развитието на китайско-американските отношения и укрепване на приятелството между китайския и американския народ„, обърна се Си към Кисинджър само преди пет месеца.

Противоречивият дипломат неотдавна присъства на конференцията на Билдерберг в Лисабон и работеше върху трета книга, след като написа две по време на пандемията от Covid19.

Той притежава ненаситно любопитство, което го поддържа динамично ангажиран със света“, казва в статията синът на Кисинджър Дейвид за баща си.

„Умът му е оръжие за търсене на топлина, което се идентифицира и се бори с екзистенциалните предизвикателства на деня„, категоричен бе той.

Една от последните известни публични изяви на Кисинджър беше на 24 октомври 2023 г., когато той присъства на гала вечеря, организирана от Националния комитет за отношенията между САЩ и Китай, припомня „Фокус“.

Той беше сниман да седи в инвалидна количка с бившия министър на финансите на САЩ Тимъти Гайтнър в бална зала в Ню Йорк.

Източник: fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *