Гласът на Кърджали Мария Колева получи подкрепа от родното училище Певицата проведе незабравима среща в Езикова гимназия „Христо Ботев“

Нов живот

Дни преди концертите на живо в телевизионното състезание „Гласът на България“ в Езикова гимназия „Христо Ботев“ – Кърджали се състоя уникална среща с Мария Колева, един талант, който имаме пълното основание да наречем Гласът на България.

Възпитаник на Езиковата гимназия, тя завършва през учебната 2004-2005 година, а след това продължава музикалното си образование в САЩ. Мария е от онези стотици момичета и момчета-успешни ботевци, които пазят топлината на спомените и не забравят училището и учителите, защото са й любими. Доказателствата за това са много.

Тя участва  с учителя по музика Димитър Савов на среща с ученици и учители по покана на директора на ЕГ „Христо Ботев“ Даниела Павлова и ръководителя на клуб „Публична реч“ Надежда Карагьозова.

Мария с вълнение разказа за това какъв е бил животът в училище преди повече от петнадесет години, сподели вълнуващи случки от сцената на Театъра, участвайки в незабравимите училищни благотворителни концерти и в Дома на културата, където свири в детския струнен оркестър. Нейни любими учители по цигулка са Мария Петковска и Ангел Чавдаров, които й помагат да се изгради като музикант.

Спомни си радостта от поканата да пее на юбилейния концерт на Гимназията със други именити бивши възпитаници на школото. С учениците разговаря и учителят й по музика от гимназията Димитър Савов, който преди години я мотивира да участва в друго музикално предаване и да спечели първо място.

Най-силно впечатление на присъстващите  направи нейното отношение към учителите, за които говори с много любов и признателност.

На въпроса какви емоции изпитва, участвайки в „Гласът на България“, Мария сподели, че вълнението е неописуемо. Сцената е мястото, където се чувства щастлива и окрилена. Екипът на предаването е изграден от изключителни професионалисти, а конкуренцията между участниците е сериозна.

Учениците аплодираха Мария, скандирайки името й. Всички с нетърпение очакват концертите на живо и  заявиха своята подкрепа, защото вярват в нейната победа на финала.

Даниела Павлова, директор на Езиковата, подари цветя, картина, Коледна картичка, изработена от ученици, и прочете поздравителен адрес от името на учителския колектив и възпитаниците на Гимназията с пожелание за победа на Мария и повече споделени мигове с публиката.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *