Предадохме им нашата радост, получихме двойно повече В дните преди Рождество Христово ние от ПГ по транспорт отново бяхме при нашите приятели от Дома за стари хора в Крумовград

Трудно ми е да опиша това, което  преживяхме с моите съученици от фолклорните формации „Веселите приятели“ и „Фолклорна мозайка“ и от клуба на младия журналист в ПГ по транспорт при музикалните ни срещи в Дома за стари хора в Крумовград, за което благодарим и на директора на дома Ибрям Ибрямов, който винаги любезно ни кани.

При последното ни гостуване си обещахме нови срещи и преди  Рождество Христово изпълнихме това обещание с нова програма и с много радост, а в замяна получихме двойно по-голяма радост и видяхме  благодарност в очите на нашите възрастни приятели.

Близо час продължи нашият концерт, показахме различни  танци от  фолклорните области и мозайка от песни на различни етноси, които живеят в Крумовградско.  „Върнахте ни в нашата младост“, ни казаха хората от дома.

От мой учител знам че,  който почита майка си,  баща си и възрастните хора, ще има дълъг живот. Убеждавам се в това.  Моят апел е да не забравяме за възрастните хора и за страдащите, да им даряваме радост не само по празниците, а и в останалото време, защото чрез техния опит се подготвяме за този свят, който възрастните тихо и полека напускат.

Есра ОРХАН,  10 клас от клуба на младия журналист при ПГ по транспорт в Крумовград

Снимки: Бурхан ЧОЛАК

🔽Последвайте ни и във Facebook 🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *