Санират старата сграда на община Джебел и кметството в Слънчоглед Министерството на регионалното развитие е одобрило двата проекта за над 695 хиляди лева

Нов живот

Две административни сгради ще бъдат ремонтирани в Джебел със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост. Министерството на регионалното развитие и благоустройството одобри проектите на Общината за внедряване на мерки за енергийна ефективност. Това са административната сграда, находяща се на ул. „Еделвайс” в града, и кметството в село Слънчоглед. Общата стойност на двата проекта възлиза на 695 030,88 лева.

Сред предвидените дейности влизат: топлоизолация на стени, покрив, под; смяна на дограма и осветителни тела; изграждане на фотоволтаична система за осигуряване на енергия от ВЕИ; изграждане на нова отоплителна система.

По този начин ще се подобрят енергийните характеристики на двете сгради, ще се намалят разходите за енергопотребление, което ще доведе до икономия на финансов ресурс, както и ще се подобрят условията за работа в двете сгради.

„Цялата концепция за промяна на визията на централната градска част ще придобие завършен вид. Наскоро бяха открити реновираните паркови пространства, които са в непосредствена близост до сградата на старата община в Джебел, която ще бъде модернизирана скоро. Те бяха облагородени по проекти на администрацията“, припомнят от екипа на кмета Неджми Али.

🔽Последвайте ни и във Facebook 🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *