Навръх патронния й празник отличиха Електрониката в Кърджали с висока европейска награда Гимназията работи от 2008 година в платформата eTwinning за електронно сътрудничество между училищата в Европа

Валентина ИВАНОВА

На връх патронния си празник Професионалната гимназия по електротехника и електроника „Капитан Петко войвода“ в Кърджали бе отличена от Националната агенция по Програма „Еразъм +“ с висока награда. Тя получи знака за иновативност на Европейската комисия. Признанието дойде за трети път в училището, което още от 2008 година работи с голям успех в платформата eTwinning за електронно сътрудничество между училищата в Европа.

Елетрониката е първата професионална гимназия в България реализирала дейност по eTwinning и първата с национален знак за качество.

Тържеството в понеделник преплете почитта към патрона на училището Капитан Петко, роден преди 179 години, и празнично предколедно настроение. Ученици танцуваха народни танци, показаха ритуала коледуване, родопска каба гайда огласи фоайето на училището и повдигна настроението на домакини и гости.

На празника дойдоха представителите на РУО началникът Ангелина Костова и Гроздан Колев, директорката на Дома на културата Мариана Ликова, председател на Дружество „Тракийско сърце“.

Инж. Антоанета Сендова заяви в речта си, че Електрониката изпраща една успешна година. Освен тази европейска награда, възпитаниците на гимназията спечелиха сребърен медал на националното изложение-конкурс за младежко техническо творчество в Горна Оряховица. Там те  представиха роботизирани системи и машина за мачкане на кенчета. От националните професионални състезания винаги се завръщат с отличия. Тази година училището стана иновативно. Разгърна се и богата спортна програма. Футболният отбор 8-10 клас на „Капитан Петко войвода“ спечели общинския турнир, а тимът 11-12 клас се нареди на второ място.

Ангелина Костова поздрави колектива на училището от името на РУО с високото европейско отличие и с патронния празник. Тя се обърна към учениците с думите: Живейте с вдъхновение и жажда за знания и съм убедена, че по този начин ще бъдете достойни и горди наследници на Петко войвода. Пазете традиците на родното училище!

Поетесата Христина Въчева прочете стихове, посветени на Капитан Петко войвода и Родопа планина.

След това инж. Сендова награди изявени ученици, прославили Електрониката и Кърджали. Започна с двойката изявени каякари Джан Адем и Метин Ахмед.

Снимки: Ваня Иванова

🔽Последвайте ни и във Facebook 🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *