Мария Димова от Езиковата спечели първо място на литературен конкурс

Десетокласничката Мария Димова от ЕГ „Христо Ботев“ спечели първо място на националния литературен конкурс, организиран от Пловдивска света митрополия. Младежите се състезават в различни възрастови групи и направления, а темата на десетото юбилейно издание е на тема: „Моето писмо до Божията Майка“. Умението на  учениците да изразят мислите, чувствата и преживяванията си по повод християнския празник на младежта и семейството. За Мария участието в този конкурс е за първи път. Тя споделя вълнението си от признанието и прави заявка за бъдещи успехи.

Ден по-късно добрата новина не закъсня и Мария Димова с гордост се похвали с трета награда от друг национален литературен конкурс, организиран от Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата и Сливенската митрополия. Участниците в конкурсната надпревара се състезават в две категории – поезия и проза. Темата е „Рождество на Спасителя“. Конкурсът има за цел да поощрява и утвърждава интереса на учениците към литературата и православието, да стимулира тяхната творческа изява, любовта към изкуството, Бог и православната вяра.

Още един повод за радост преди Коледната ваканция е постижението на десетокласничката Ясмин Караджа. Тя е  е сред отличените финалисти на Националния литературен конкурс с есе на тема: „Златна есен – плодовете на есента“. Организатори на литературната надпревара са МОН, РУО и община Севлиево. Изданието е десето юбилейно и е част от проявите, включени Националния календар на образователното министерство.

Девойките и учителят и по български език и литература госпожа Надежда Карагьозова получиха поздравления от ръководството на ЕГ „Христо Ботев“ с пожелания за бъдещи успехи.

🔽Последвайте ни и във Facebook 🔽

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *