Концерт в Крумовград под надслов по Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“

Във връзка с популяризирането на Националната програма „Заедно в изкуствата и спорта“, Министерският съвет съвместно с Министерството на образованието и науката инициираха изяви по Програмата.

За целта Регионалнияt инспекторат по образование в Кърджали определиха институции с действащи зали и салони, в които да се организират събития по Националната програма.

За община Крумовград бяха планирани изяви по Програмата под надслов „Заедно в навечерието на настъпващите празници“,  като по модул „Изкуства“ изявата се проведе в ЦПЛР-ОДК в Крумовград.

В програмата участваха ученици от ОУ „Васил Левски“ с. Луличка, ПГ по транспорт „Христо Смирненски“ гр. Крумовград и СУ „Васил Левски“ в Крумовград, които имат групи по модула.

Учениците представиха песни, танци, вокални и инструментални изпълнения. В навечерието на коледните и новогодишни празници те създадоха весело празнично настроение. Публиката се наслади на талантите на децата от община Крумовград.

Целта на програмата: да се развиват социалните умения на децата чрез участието им различни видове изкуства, личностен напредък, стремеж към участие в различни видове изяви, повишаване на тяхната музикална и танцова култура, съхраняване и утвърждаване на културните ценности е изпълнена.

За всички участници в модула беше осигурен транспорт, храна и подаръци от община Крумовград.

🔽Последвайте ни и във Facebook 🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *