Одобриха проекти за над 7,5 милиона лева на община Джебел Започва изграждането на водопровод за минералната вода

  • Предстои цялостно асфалтиране на 13 улици

Нов живот

Поредна първа копка и поредно прерязване на лента за превръщането на Джебел в най-красивия бутиков град в страната.

„За мен е чест и удоволствие да направим откриване на още една нова придобивка с която променяме нашия град“, обяви кметът Неджми Али, който откри новоизградената улица „Шеста“ в квартал “Еминоллар“, с което всъщност се даде началото на цялостното инфраструктурно обновяване.

„Хубавите работи тук тепърва предстоят. Вече се проектират и другите участъци, които да се свържат с улица „Осма“, посочи кметът, която ще бъде своеобразна крайречна пешеходна алея.

Новата улица е с 6 метра широчина на асфалтобетоновата настилка. Изграден е и нов тротоар с широчина 1,90 м. и отремонтирана подземна инфраструктура по трасето.

Преди прерязването на лентата, кметът направи и първа копка за изграждането на водопроводната мрежа за минералната вода в пределите на града. Едно от отклоненията на водопровода ще бъде за захранване на закрития плувeн басейн, чието изграждане ще започне през следващата година. А това, което предстои за джебелчани догодина…

„Надяваме се до март да приключим с подземната инфраструктура, защото веднага след това очакваме да подпишем и договора с МРРБ  за ремонт – цялостно асфалтиране на още 13 улици в града, както и на нови 4 хил. квадратни метра тротоари“, посочи Неджми Али. Той допълни, че до средата на февруари ще е напълно готов и пътят до село Тютюнче.

„В новоприетия бюджет за 2024 г. сме включени в приложението за капиталови инвестиции на Министерството на финансите с разработени проекти със съответните валидни разрешения за строеж за над 7.5 млн. лева“, посочи кметът и обеща още много новини само след дни.

🔽Последвайте ни и във Facebook 🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *