След гонка: Полицията в София задържа автоапаш с над 70 криминални регистрации Според получените данни, собственикът на превозното средство го оставил за кратко с ключ на таблото пред магазин за хранителни стоки в квартал „Христо Ботев“. Докато пазарува в търговския обект той вижда как неизвестен мъж задига колата му

Полицията в София е задържала след гонка извършител на автокражба с над 70 криминални регистрации и осъждан. Той е на 32 години, стар познайник на органите на реда, съобщават от пресцентъра на МВР.

Малко след 20 часа във вчерашния ден в столичната полиция било съобщено за противозаконно отнет лек автомобил. Според получените данни, собственикът на превозното средство го оставил за кратко с ключ на таблото пред магазин за хранителни стоки в квартал „Христо Ботев“. Докато пазарува в търговския обект той вижда как неизвестен мъж задига колата му.

Незабавно били предприети съвместни заградителни действия от служители на Първо РУ и отдел Специализирани полицейски сили на СДВР. Действията на полицаите били подпомогнати и от сили на ГДЖСОБТ. Минути по-късно извършителят на автокражбата бил локализиран, но отказал да се подчини на полицейските разпореждания и в последствие реализирал пътен инцидент на бул. „Цариградско шосе“. При последвалия опит за бягство той бил спрян и задържан на кръстовището на улиците „Слатинска“ и „Гео Милев“.

По случая е образувано досъдебно производство. Предстои доклад на събраните материали в прокуратурата.

Източник: fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *