Израел случайно уби младо момиче на контролно-пропускателен пункт на Западния бряг Детето е било в микробус пред автомобил, който изглежда се е врязал в полицаите на кръстовището близо до Йерусалим. То е починало, след като полицията е стреляла по автомобила.

Израелската полиция случайно е убила младо палестинско момиче, след като е открила огън по автомобил, заподозрян в нападение с таран, съобщиха от службите за спешна помощ в Израел, предаде Скай нюз.

Граничната полиция съобщи, че е простреляла смъртоносно момиченцето, за което се съобщава, че е на три или четири години, след като е стреляла по двойка в автомобил, която според тях е блъснала двама израелски служители на контролно-пропускателен пункт на Западния бряг.

Неидентифицираното момиче се е намирало в микробуса пред колата, която се е врязала в контролно-пропускателния пункт близо до палестинското село Бидду, северозападно от Йерусалим в неделя вечерта.

На видеозапис от охранителна камера се вижда как бял автомобил се врязва в двойка израелски полицаи на контролно-пропускателния пункт.

След това полицията преследва автомобила и открива огън.

Те са улучили мъжа и жената в колата, както и момичето в автомобила отпред, съобщиха от полицията.

Израелските парамедици посочват, че възрастта на момичето е три години, но палестински източници съобщиха за официалната палестинска информационна агенция WAFA, че то е на четири години.

В изявление на израелската полиция се казва, че автомобилът с мъжа и жената е спрял на кръстовище близо до Йерусалим и е атакувал с таран граничната полиция, която е отговорила с боен огън.

Заподозрените нападатели са били „неутрализирани“, заяви полицията, без да предоставя подробности.

Палестински източници съобщиха за WAFA, че двойката също е била убита при стрелбата.

Напрежението в Западния бряг се увеличи, след като Израел нахлу в Газа.

По данни на управляваното от Хамас министерство на здравеопазването в Газа, войната там наближава три месеца и в нея са загинали повече от 22 800 души, повече от две трети от които жени и деца. То не прави разграничение между цивилни и бойци.

Около 85 % от 2,3-милионното население на Газа е прогонено от домовете си и е притиснато в малки части от територията. Израелската обсада е предизвикала хуманитарна криза, като според ООН една четвърт от населението гладува, тъй като в района не постъпват достатъчно доставки.

Израел се закле да унищожи Хамас след нападението на 7 октомври, при което бойците убиха около 1200 души и отвлякоха около 240 други.

Източник: fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *