Реджеб Шакиров бе избран единодушно за председател на младежката структура на ДПС в Ардино

Гюнер ШЮКРИ

27-годишният юрист Реджеб Шакиров бе избран за председател на Общинския съвет на Младежко ДПС-Ардино. Той получи единодушната подкрепа на делегатите на 9-та редовна общинска отчетно-изборна конференция на Младежко ДПС-Ардино. Делегатите избраха и нов 13-членен Общински съвет.

Гости на конференцията бяха народният представител Байрам Байрам, кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, областният председател на ДПС в Кърджали Ресми Мурад, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметът на общината Наско Кичуков, зам. председателят на Младежко ДПС Нилгюн Исмаил Шериф, общинският председател на ДПС в Ардино Шахин Байрамов, зам.- председателят на Областния съвет на Младежко ДПС-Кърджали Кадир Мустафов, председателят на Женската организация на ДПС в Ардино Зюлфие Ибрямова. Тук бяха още бившите председатели на Младежко ДПС-Ардино Бахтияр Ходжов и Левент Джебеджи.

Реджеб Шакиров направи обширен отчет на дейността на организацията за изминалия мандат. „Уважаеми съмишленици, заедно постигнахме много успехи, свършихме много работа. През юли 2022 г. бях избран за ВрИД председател. Това беше наложително тъй като Нилгюн Исмаил Шериф беше избрана за заместник-председател на МДПС. Тази приемственост и непрекъснатата комуникация между нас допринесе да продължим развитието и добрата работа на организацията. Вярвам, че всички тук в тази зала сме убедени в идейното и организационно развитие на Младежко ДПС-Ардино, както и във важната роля на нашата партия не само в Община Ардино, но и в политическия живот на страната. Ние от МДПС сме организацията, която достига до най-далечната къща в най-отдалеченото населено място за да чуе гласа на своя избирател“, заяви Реджеб Шакиров. От свое име и от името на общинският съвет на Младежко ДПС-Ардино той благодари на всички младежи от община Ардино за усилията, за заедността и за убедеността им в принципите на ДПС, както и за неуморната им работа през изминалия отчетен период. Благодари и на председателя на Общинския съвет на ДПС Шахин Байрямов, кмета на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на Общинският съвет Сезгин Байрам и председателят на Областния съвет на Младежко ДПС Ерсин Юмер.

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан поздрави Реджеб Шакиров за обстойния и подробен отчетен доклад за дейността на Oбщински съвет на МДПС за изтеклия период. „Много хубав доклад! Точен и ясен!, отбеляза инж. Изет Шабан. Той поздрави Нилгюн Исмаил Шериф и Реджеб Шакиров за приемствеността, която са показали, както и за това, което са направили за младежката организация на ДПС през изтеклия мандат. „Вие бяхте много успешни. А успехът при нас се отчита на избори. Във всичките избори, които заедно проведохме вие бяхте част от екипа. Резултатите  разбира се са общ продукт, а те бяха прекрасни, за което ви благодаря от сърце“, заяви Изет Шабан. Той честити новата 2024 г. на делегатите и им пожела много здраве, щастие и успехи. „Вие младите хора сте бъдещето на нашата партия. Вие сте ковачницата на идеи, мечти, които се реализират в последствие в нашата партия. Без вас ние не бихме могли да съществуваме толкова дълги години като политическа партия. За това трябва да разберете вашата важност, но и вашата отговорност, независимо кой къде се намира да бъдете част от семейството на Младежко ДПС“, заяви Изет Шабан.

Той подчерта още, че като партия ДПС трябва навсякъде да се направи анализ за проблемите, които съществуват. „В община Ардино за съжаление проблемите ни са преди всичко миграционни и демографски. През мандат 2019-2023 г. всички назначения, които направихme в общинската администрация бяха млади хора под 35-годишна възраст. Ние инвестираме в тях, обучаваме ги. Дали сме всякакви възможности за да може по-добрите да се развиват и да заемат отговорни позиции в общинската администрация. Младите хора имат представителство както и в новия Общински съвет, така и сред кметовете на населените места“, заяви Изет Шабан. Той сподели още, че е създадена информационна платформа „Ръка за ръка за Ардино“ в социалните мрежи, в която се дава възможност на всички хора, свързани с Ардино, разпръснати по света да споделят своите впечатления, да си обменят идеи свързани с развитието на родния край. Моята молба към вас е да развием тази платформа. Специално за демографската картина, моето предизборно обещание бе, че в рамките на възможностите на общината да подготвим стратегия как да задържим младите хора в Ардино, както от наша страна, така и от страна на бизнеса и ардинската общественост. Призивът ми към вас е да участвате активно в тази стратегия, вярвам, че ще дадете всичко от вас ище представите вашите идеи и мерки, които ще заложим в тази стратегия. Работата пред нас е огромна. Предлагам да тръгнем с малки крачки към нашите по-големи цели. Искам да ви споделя още едно нещо, че подходът, който се възприе специално от ДПС като политическа партия да има фонд за „Инвестиции и общинска инфраструктура“ се надявам оттук нататък да е държавна политика, а не сега да го има, а после да го няма. С този фонд и Програмата за възстановяване и устойчивост смятам, че в близките години в страната ни ще има нужда от работна ръка и единствено по този начин ще се вдигне стандарта на живот. Ще видите, че нещата ще се променят, ако България тръгне по този начин да отделя средства от държавния бюджет за инвестиции. От една страна ще си подобрим качеството на живот и услугите в населените места, а от друга страна ще подобрим и демокрафските характеристики на съответните райони. Очакваме от този фонд за община Ардино да се отпуснат до 10 млн. лв“, заяви Изет Шабан.

Народният представител Байрам Байрам предаде на участниците в конференцията специални поздрави от името на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган, от председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски и от името на доц. д-р Джевдет Чакъров, член на ЦОБ на ДПС. Той благодари на двамата председатели на Младежката организация на ДПС-Ардино Нилгюн Исмаил и Реджеб Шакиров, както и на целия Общински съвет за труда и усилията, положени през изтеклия  труден мандат.

Областният председател на ДПС Ресми Мурад подчерта, че младежката организация на ДПС заема важно място в политическия живот на партията. „Най-висшите представители на партията са минали през младежката организация. Всички ние трябва да се гордеем, че сме част от една политическа структура, която има сериозна перспектива. Ще бъдем важни, значими, уважавани, търсени тогава, когато наистина сме сплотени, когато сме екипни, когато сме силни. ДПС има най-голямата Младежка организация в България и в Европа. ДПС е тази партия, която дава възможност за развитие на младите хора“, заяви Ресми Мурад.

Зам. председателят на Младежко ДПС Нилгюн Исмаил Шериф отбеляза, че е изминал един труден мандат, в който са били подложени на различни изпитания. „Годините през изтеклия мандат бяха годините на общия ни съзнателен труд, на общите ни радости и победи, на единството ни в името на Движение за права и свободи“, заяви Исмаил Шериф. Тя подчерта, че ДПС дава възможност на младите хора да намерят своя път в живота.

Зам.-председателят на Областния съвет на Младежко ДПС-Кърджали Кадир Мустафов изтъкна, че Ардино е една от най-стабилните организации в семейството на Младежко ДПС в Кърджали. „Вие ардинчани сте известни със своята честност, мъдрост, сериозност и отговорност“, заяви Кадир Мустафов.

По време на форума делегатите на конференцията единодушно номинираха Председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски и доц. д-р Джевдет Чакъров за съпредседатели на Централния съвет на ДПС.

Последвай ни във Facebook

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *