Части от Северна Гърция са покрити със сняг, властите забраниха движението на автомобили без вериги, освен снабдените със специални зимни гуми

Очакваният обилен снеговалеж днес в Северна Гърция вече започна от северозападните райони на страната, където град Флорина вече е покрит със снежна покривка, съобщи телевизия Скай.

Според метеорологичните служби валежи се очакват в цялата страна, като в северните райони те ще са от сняг, дори в ниските части. Температурите в Гърция ще се понижат през уикенда с 10-12 градуса. В Егейско море има предупреждение за ураганни ветрове.

Дирекцията на пътната полиция в Солун предупреди водачите да пътуват снабдени с вериги, предаде АНА-МПА. От 14 ч. днес до отминаването на интензивните атмосферни явления се забранява движението на товарни автомобили с маса над 1,5 тона и на автобуси по околовръстния път на града.

От забраната за движение без вериги са освободени превозните средства, които са оборудвани със специални гуми за сняг, обозначени с „алпийски“ символ и знак M+S. Изискването също влиза в сила от 14 ч. и се отнася до цялата териториална единица (префектура) Солун.

Същите изисквания за вериги и зимни гуми са в сила в префектурите Килкис, Пела, Пиерия, Серес, както и в части на Иматия и Халкидики, съобщи държавната телевизия ЕРТ.

Източник: bta.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *