Канят кърджалийци в света на оперетата и мюзикъла

  • На сцената в Дома на културата излизат Марио Николов, Кристиана Луизу и Симфониета Видин
  • От домакините участват Дора Точкова, Иванка Христева, Радостина Желева и Юксел Есен

 

Валентина ИВАНОВА

Домът на културата отново кани кърджалийци на интересен спектакъл. Този път концертът е на Симфониета Видин с диригент Петър Димитров и солисти Марио Николов и Кристиана Луизу. Наречен е „В света на оперетата и мюзикъла“ и е насрочен за 10 февруари от 18,30 часа.

В програмата са включени най-популярните арии, дуети и ансамбли от любими произведения на Йохан Щраус, Имре Калман, Франц Лехар и др.

Марио Николов е добре познат на кърджалийските меломани още от времето, когато е гостувал с Видин Даскалов. През годините поддържахме връзка. Поканихме на 70-годишния юбилей на Дома на културата. Оттогава обмисляхме някакъв съвместен проект и ето, че успяхме да го реализираме, сподели за „Нов живот“ Мариана Ликова, директор на културната институция.

Марио Николов

Домакините успяват да привлекат елитната филхармония от Северозапада с новата й програма. Марио Николов, освен като изпълнител,  е известен и като водещ на телевизионното предаване по БНТ „Вечната музиката“, а Кристиана Луизу победи в четвъртото издание на телевизионния формат „Х фактор“. Симфониета Видин е изключителен оркестър с многообразни музикални изяви в страната и участия в международни фестивали и конкурси.

Кристиана Луизу

В концерта ще се включат и талантливите местни любимки Дора Точкова, Иванка Христева, Радостина Желева и Юксел Есен, които винаги носят радостни преживявания на кърджалийци.

„Нашата публика заслужава да й предлагаме атрактивни и качествени спектакли. Имаме амбицията това да бъде един от поредица концерти с най-добрите симфонични оркестри в страната“, добави Мариана Ликова.

Мариана Ликова

Билетите за спектакъла „В света на оперетата и мюзикъла“ вече са в продажба на касата на Дом на културата- Кърджали.

 

Последвай ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *