Турският външен министър ще посети България по покана на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел

На 30 януари министърът на външните работи на Република Турция Хакан Фидан ще бъде на официално посещение в България по покана на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР). В програмата на визитата се предвижда двустранна среща с вицепремиера Габриел и пленарни разговори между двете делегации. Ще бъдат дискутирани актуални въпроси от двустранния и международния дневен ред.

В 11:30 ч. в МВнР вицепремиерът Мария Габриел и министър Хакан Фидан ще направят съвместно изявление за медиите.

В рамките на деня министър Хакан Фидан ще  има срещи с представители на законодателната и изпълнителната власт на Република България, както и с главния мюфтия.

Турският министър на външните работи Хакан Фидан днес заминава на обиколка в три балкански страни – Албания, България и Румъния от 28 до 31 януари. Това съобщи министерството на външните работи на Турция в акаунта си в социалната мрежа Екс.

По време на официалните посещения на Фидан в трите балкански страни се очаква да бъдат обсъдени двустранните отношения, както и актуалните регионални и глобални въпроси.

БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *