Ахмед Ахмед  от дружина Миладиново спечели ловното състезание край Пчеларово

Валери КОВАЧЕВ

Ахмед Ахмед от дружина Миладиново с куче Берта от породата бретон епаньол е победител в тазгодишното регионално състезание „Свети Хуберт“ за ловци с кучета, работещи със стойка. В надпреварата, организирана от Ловно-рибарското сдружение в Кърджали, която се състоя край  чернооченското село Пчеларово, се включиха десет състезатели с дванадесет кучета.

На втора позиция е миналогодишният победител Пламен Петков от дружина Кърджали 1 с куче Озирис от породата курцхаар. Трети е Георги Ангелов с куче Цезар от породата бретон епаньол, който през миналата година беше на второ и трето място заради участието му с две кучета.

На четвърто място се нарежда Джейхан Сали от дружина Пчеларово, на пето Айджан Мехмед от дружина Черноочене, а на шесто Гюлен Емилов от дружина Миладиново.

Председателят на Сдружението Васил Дончев и съдиите на турнира Танко Ранделов и Йордан Каменов връчиха наградите на победителите. Те си тръгнаха с купи, грамоти и с по един чувал кучешка храна.

Класиралите се в призовата тройка ще представят Ловно-рибарското сдружение на зоналното първенство, както и на националното, ако стигнат до този етап.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *