Градоначалникът на община Ардино Изет Шабан се срещна с кметове и кметски наместници

Гюнер ШЮКРИ

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан проведе месечна работна среща с кметове и кметските наместници на населените места. В нея участие взеха председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметът Наско Кичуков и секретарят на общината инж. Кемал Алиев.

По време на срещата кметът Изет Шабан съобщи, че на 14 февруари предстои да бъде приет бюджетът на общината за 2024 г. „През тази година заедно с новия бюджет ще изпълним и по-голямата част от Бюджет 2023 г. и затова ни чака много работа“, заяви Изет Шабан. Той подчерта, че с цел оптимизация на работата в някои отношения трябва да се предприемат промени. „Вие местните кметове сте близо до хората и отговаряте за цялостната работа. Общината предлага много социални услуги и в тази връзка молбата ми е да сте близо до хората и да им съдействате при попълването на документацията им, както и за представянето им в общинската администрация“, уточни Изет Шабан. Той подчерта, че всички докладни записки за предстоящите заседания на Общинския съвет вече ще бъдат качвани на официалната интернет страница на община Ардино в раздел „Общински съвет“, откъдето всеки може да се запознае с тях и да ги изтегли. След приемането на бюджет 2024 предстои и оборудването на кметствата с нови компютърни конфигурации.

Изет Шабан съобщи още, че утре (8 февруари) делегация от община Ардино, водена от него ще замине на тридневно посещение в Бурса по покана на Сдружението за култура и сътрудничество „Егридерелилер” (Ардинци). На 10 февруари там ще се проведе 22-ата традиционна земляческа вечер на ардинци.

В края на срещата кметът Изет Шабан връчи на кметовете новите им кметски карти за мандат 2023 – 2027. А секретарят на общината инж. Кемал Алиев предаде на кметовете новите гербови печати на кметствата.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *